Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι και μία Ρουμάνα μέλη οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και την περαιτέρω διακίνηση τους στη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη.


Με τη σύλληψη τους απετράπη η διακίνηση άνω του μισού κιλού ηρωίνης.

-Συνελήφθησαν προχθες (27-4-2017) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 32 ετών και μία 40χρονη υπήκοος Ρουμανίας, μέλη οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και την περαιτέρω διακίνησή τους στη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη.

-Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

-Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε η δράση κυκλώματος, το οποίο αρχικά εισάγει ποσότητες ηρωίνης από την Βουλγαρία στη χώρα μας και στη συνέχεια τις διακινεί στη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη.

-Διακριβώθηκε επίσης ότι οι τρεις δράστες αποτελούν μέλη του κυκλώματος, καθώς και ότι ένα από τα ηγετικά στελέχη του ήταν ο 32χρονος, ο οποίος αναλάμβανε την εισαγωγή - μεταφορά των ναρκωτικών από την γειτονική χώρα και την παράδοση τους σε άλλα μέλη της σπείρας στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους.

-Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθες (27-4-2017), οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο υπηκόους Βουλγαρίας να επιχειρούν να παραδώσουν στην 40χρονη, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, μία (1) συσκευασία με 504,7 γραμμάρια ηρωίνης, την οποία όπως προέκυψε εισήγαγαν από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.

-Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και στην οικία της 40χρονης:

1 συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 504,7 γραμμαρίων

2 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

τα χρηματικά ποσά των 1.790 ευρώ και 260 λέβα Βουλγαρίας

1 πτυσσόμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 24 εκατοστών

5 κινητά τηλέφωνα.

-Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας και η τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: