Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου «Πολλαπλή Νοημοσύνη» στο Καλαμπάκι.

Όλοι είμαστε έξυπνοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο!

-Οι εκδόσεις Διόπτρα , το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπακίου Δράμας, το βιβλιοπωλείο ''Μια φορά κι έναν καιρό'' και η συγγραφέας -παιδαγωγός Ελένη Γαρυφαλάκη προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε ένα ''Bingo Πολλαπλής Νοημοσύνης'' με αφορμή το βιβλίο της: ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, στις 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπακίου Δράμας.

-Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 6 ετών και ενήλικες είτε είναι γονείς είτε όχι!
-Η συγγραφέας: Η Ελένη Γαρυφαλάκη είναι εξειδικευμένη παιδαγωγός και σύµβουλος αγωγής και εκπαίδευσης, που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι σπουδές της αφορούν στην εκπαίδευση όλων των ηλικιών, τόσο οι προπτυχιακές (Ιταλική & Ισπανική Φιλολογία, Δηµοτικό Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης) όσο και οι µεταπτυχιακές (Γλωσσικές Διαταραχές, Διά Βίου Εκπαίδευση).

-Τον Αύγουστο του 2013 δημιούργησε και ξεκίνησε να λειτουργεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο Πολλαπλής Νοηµοσύνης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα υλοποιούνται δράσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Ιστοσελίδα: www.kalosagogos.gr
Twitter: @EleniGarifalaki

Τίτλος
ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Συγγραφέας
Ελένη Γαρυφαλάκη
ISBN
978-960-364-667-9
Τιμή με ΦΠΑ
14,90 €
Σελίδες
352
Κατηγορία
Οικογενειακή φροντίδα

Κεντρική Ιδέα:
Έχετε αναρωτηθεί τι είναι η νοημοσύνη; Θα θέλατε να ανακαλύψετε νωρίς τις δεξιότητες των παιδιών σας;
Συνοπτική Περιγραφή:
-Ο Χάουερντ Γκάρντνερ είναι αναπτυξιακός ψυχολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, γνωστός παγκοσμίως για τη θεωρία του περί Πολλαπλής Νοημοσύνης. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, υπάρχουν οκτώ διαφορετικά και ανεξάρτητα είδη νοημοσύνης. Η νοημοσύνη, δηλαδή, δεν είναι μία μοναδική και ενιαία οντότητα, αλλά αποτελείται από ξεχωριστές και ανεξάρτητες μονάδες.
-Επί σειρά ετών, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα μονόπλευρα τεστ νοημοσύνης IQ για να «μετρήσουν» την ανθρώπινη νοημοσύνη. Τα τεστ αυτά, δυστυχώς, έβαλαν ταμπέλες σε μαθητές, αγνοώντας το διαφορετικό τρόπο σκέψης που μπορεί να έχει κάποιος και καταδικάζοντάς τον σε έναν ενιαίο τρόπο λειτουργίας της σκέψης, με καταστροφικά αποτελέσματα.
-Όλοι θα συμφωνούσαμε ότι ο Νταλί ή ο Αϊνστάιν υπήρξαν ιδιοφυΐες, αλλά πολύ πιθανόν να μην ήταν σε θέση να κάνουν μια γλωσσολογική έρευνα ή να βάλουν γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Δεν σημαίνει, δηλαδή, ότι υπάρχουν κάποιοι πιο έξυπνοι από άλλους, απλώς είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικούς τρόπους σκέψης!
-Τα οκτώ είδη νοημοσύνης που πρότεινε ο Γκάρντνερ είναι: Γλωσσική, Λογικομαθηματική, Νατουραλιστική, Μουσική, Χωροταξική, Κιναισθητική, Διαπροσωπική και Ενδοπροσωπική.
-Το βιβλίο της Ελένης Γαρυφαλάκη χωρίζεται σε κεφάλαια ανάλογα με το κάθε είδος νοημοσύνης και εκτός από ιστορικά παραδείγματα (με προσωπικότητες που είχαν το αντίστοιχο είδος νοημοσύνης), περιλαμβάνει πρακτικά τεστ που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να βρει το δικό του είδος νοημοσύνης.
Δυνατά Σημεία:
1. Καλογραμμένο και σωστά δομημένο βιβλίο. Με τα ξεχωριστά κεφάλαια, τα infographics, τα τεστ πολλαπλής επιλογής, τις αντιστοιχίες σε σημαντικές προσωπικότητες και τις μικρές καθημερινές ιστορίες, το βιβλίο είναι, εκτός από εκπαιδευτικό, και ψυχαγωγικό.
2. Είναι αναμενόμενο ότι πολλοί αναγνώστες αγχώνονται (για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους) επειδή αντικειμενικά δεν τα καταφέρνουν σε προβλήματα λογικής και μαθηματικούς συλλογισμούς. Με τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης θα βρουν μια εναλλακτική διέξοδο στην ενέργειά τους και θα απελευθερωθούν από την άκαμπτη λογικομαθηματική προσέγγιση.
3. Εκτός από τη δεδομένη επιστημονική βάση του, το βιβλίο έχει πολλά στοιχεία καινοτομίας για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει γραφτεί έχοντας ως πρότυπο ξένα συγγράμματα και η συγγραφέας του ασχολείται για χρόνια με το αντικείμενο.

http://www.dramania.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: