Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Hμερίδα με θέμα «Βασικές αρχές διαχείρισης καλλιέργειας του ηλίανθου» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας.


-Στα πλαίσια της πληρέστερης και διαρκούς ενημέρωσης των καλλιεργητών ηλίανθου, πάνω στην ορθή εφαρμογή της καλλιεργητικής τεχνικής, ώστε να αποφεύγονται λάθη ή αστοχίες που παρατηρήθηκαν κατά τις προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους, την παρουσίαση μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, των κυριότερων ασθενειών του ηλίανθου, τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισής τους, καθώς και ότι νεώτερο έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας του ηλίανθου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας, στη Δράμα.

-Η ημερίδα με θέμα «Βασικές αρχές διαχείρισης καλλιέργειας του ηλίανθου» θα διεξαχθεί  την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις  11.00΄ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

-Η καλλιέργεια του ηλίανθου από το 2010 που καλλιεργείται εκτεταμένα στη χώρα μας, με σκοπό την παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων (βιοντήζελ) και ζωοτροφής, έχει δείξει τόσο με την προσαρμοστικότητά της όσο και με τις ικανοποιητικές αποδόσεις, ότι αποτελεί σημαντική επιλογή για τον έλληνα καλλιεργητή, που ενισχύεται από το καθεστώς της συμβολαιακής γεωργίας που τον διέπει.

-Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Άνθιμος Αναστασιάδης, γεωπόνος του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, ειδικός στην καλλιέργεια του ηλίανθου.

-Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.


Δεν υπάρχουν σχόλια: