Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τρείς (3) ημεδαποί έκλεβαν μετασχηματιστές και εναέρια καλώδια χαλκού της Δ.Ε.Η. στην Καβάλα και τον Έβρο.


-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές

-Προέκυψε επίσης ότι οι δράστες αφαίρεσαν από την επιχείρηση στην οποία εργάζονταν διάφορα εργαλεία

-Η ζημιά που προκάλεσαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 23.000 ευρώ 
Ειδικότερα:

-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, πέντε (5) κλοπές μετασχηματιστών – καλωδίων χαλκού και μια απόπειρα, καθώς επίσης μία κλοπή από επιχείρηση, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα από 4-10-2013 έως 6-3-2014, στους νομούς Καβάλας και Έβρου.

-Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, δύο 19χρονων και ενός 43χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

-Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέπραξαν τέσσερις (4) κλοπές μετασχηματιστών, μια (1) κλοπή εναέριων καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν έναν ακόμη μετασχηματιστή, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, προκαλώντας σε αυτόν φθορές.

-Προέκυψε επίσης ότι αφαίρεσαν από την επιχείρηση, όπου εργάζονταν, διάφορα εργαλεία, τα οποία, κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, προκάλεσαν ζημιά, που ξεπερνά τις 23.000 ευρώ.

-Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

-Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: