Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Την Τρίτη 18 Μαρτίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα για νέους αγρότες με fast track διαδικασίες.


-Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε χτες, Τετάρτη 12 Μαρτίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προτεραιότητες του Υπουργείου στη γεωργία με κύριο γνώμονα την ενίσχυση της απασχόλησης, την ανάσχεση της μετανάστευσης επιστημόνων από τη χώρα, αλλά και στην κτηνοτροφία με τη δημιουργία, για πρώτη φορά, περιφερειακού προγράμματος για τα βοσκοτόπια.

-Ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που ξεκινά σύντομα και στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν 8.500 νέοι άνθρωποι με διαδικασίες fast track. Επιπλέον, ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσληψη 100 νέων επιστημόνων και 150 μεταδιδακτορικών ερευνητών στον «ΕΛΓΟ- Δήμητρα» για την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα.

-Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Γνωρίζω την ευαισθησία του κ. Παπούλια για την απασχόληση, την ανεργία και τους νέους. Τον ενημέρωσα για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου, ύψους 140 εκατ. ευρώ. Θα είναι με διαδικασίες fast track και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αξιολόγησης. Είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέους που θέλουν να μπουν στον πρωτογενή τομέα. Εκτιμάμε ότι θα βοηθηθούν περισσότεροι από 8.500 νέοι άνθρωποι να ενταχθούν στη γεωργία. Ενημέρωσα επίσης τον Πρόεδρο ότι θα προσλάβουμε στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ νέους ερευνητές, επιστήμονες να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην εφαρμοσμένη γεωργική έρευνα και καινοτομία. Του εξήγησα τις προτεραιότητές μας σε ό,τι αφορά στη νέα ΚΑΠ, τις προσπάθειες που κάνουμε για το ζωικό κεφάλαιο και το Ειδικό Περιφερειακό Πρόγραμμα για τα βοσκοτόπια που θα ξεκινήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υποστήριξη και της Ορεινής Ελλάδας. Πάντα με τον κ. Παπούλια έχεις να συζητήσεις πολλές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες».

http://www.epixeiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: