Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες της ερασιτεχνικής αλιείας στα εσωτερικά νερά της Π.Ε.Δράμας.


-Ύστερα από καταγγελίες για παράνομη ερασιτεχνική αλιεία (με χρήση πλωτών μέσων και απαγορευμένα εργαλεία κ.α.) σε εσωτερικά νερά του Ν. Δράμας, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας υπενθυμίζεται ότι η ερασιτεχνική - αθλητική αλιεία είναι η αλιεία, που σκοπό έχει την ψυχαγωγία ή την άθληση και όχι τον βιοπορισμό ή την απόκτηση εισοδήματος.

-Η ερασιτεχνική αλιεία διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 373/85, του Π.Δ. 99/03 και του Καν.(ΕΚ)1967/2006. Συγκεκριμένα η ερασιτεχνική αλιεία στα εσωτερικά νερά (λίμνες, ποτάμια, λιμνοθάλασσες και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκών και υφάλμυρων νερών), επιτρέπεται μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία (καλαμίδι, πεταλούδα, καθετή κλπ.), πλην των πολυαγκιστρωτών (παραγάδια), χωρίς πλωτό μέσο από την ξηρά.

-Άρα κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να αλιεύει συνολικά μέχρι δύο (2) κιλά αλιεύματα ή μέχρι τρία (3) άτομα το εικοσιτετράωρο (24ωρο) ανεξαρτήτως βάρους (Π.Δ.373/85) από την ξηρά μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία (όχι δίχτυα ή παραγάδια κ.α.) χωρίς πλωτό μέσο (βάρκα) και πάντα σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα ελάχιστα μεγέθη που ισχύουν κάθε φορά.

Πέστροφα          20 εκατοστά

Κορέγονος         20 εκατοστά

Κυπρίνος           30 εκατοστά

Χέλια                30 εκατοστά

Τίγκα (Γλήνι)    15 εκατοστά

Πεταλούδα (Καράσιος) 15 εκατοστά

Καραβίδα         10 εκατοστά

Πέρκα             18 εκατοστά

-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας στα τηλέφωνα 25213 51236.

http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: