Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σε επιφυλακή και η Κτηνιατρική υπηρεσία της Π.Ε.Δράμας για τα κρούσματα ευλογιάς.



-Σε επιφυλακή τέθηκαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μετά τα κρούσματα ευλογιάς που εντοπίστηκαν σε αιγοπρόβατα των νομών Ξάνθης και Έβρου.

-Η εμφάνιση των νέων κλινικών κρουσμάτων της ζωονόσου, έχει ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των προβάτων που θανατώθηκαν αυτό έχει θορυβήσει και την κτηνιατρική υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας.

-Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιζωοτιολογική διερεύνηση σε όλες τις εκτροφές του νομού, ενώ ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης ζώντων ζώων, προϊόντων και ειδών χορτονομής. Ο προληπτικός εγκλεισμός των προβάτων λόγω της νόσου μέσα στις μονάδες εκτροφής, δεν υφίσταται στον νομό μας, παρόλα αυτά οι υπηρεσίες πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παρουσίας της ευλογίας.

-Ο προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας Δράμας κ. Ιώβης επισήμανε στην dramini.gr «Είναι τόσο υψηλή μεταδοτικότητα της νόσου που πρέπει να δημιουργήσουμε μια ζώνη όπου απαγορεύονται η μετακινήσεις , οι αγοροπωλησίες, η σφαγές για την αποφυγή της εξαπλώσεις της νόσου»… μιας και ο λόγος της εμφάνισης αυτής ήταν οι αγοροπωλησία ζώων για να σφαγούν στην μουσουλμανική γιορτή του «Μπαιράμ Κουρμπάν» ,εφιστούμε την προσοχή στους κτηνοτρόφους μας να μην επισκέπτεται κανείς της μονάδες παρά μόνο διαπιστευμένοι κτηνίατροι της υπηρεσίας μας».

-Σημειώνεται ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, μεταδίδεται όμως ταχύτατα από ζώο σε ζώο.

http://www.dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: