Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Διαρρήκτες που χτυπούσαν σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα εξάρθρωσε η αστυνομία.



-Σπείρα με... ειδίκευση στις διαρρήξεις σπιτιών εξάρθρωσε η αστυνομία. Η σπείρα, η οποία δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, έκλεβε αντικείμενα και χρήματα από τα σπίτια που άνοιγε, αλλά και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων. Συνελήφθησαν έξι άτομα για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και οι δύο διευθύνοντες την οργάνωση. Η δράση τους εντοπίζεται κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Καβάλας, Ημαθίας, Δράμας και Χαλκιδικής.

-Μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.500 ευρώ και χρηματικά ποσά που στο σύνολό τους  υπολογίζονται σε 2.775 ευρώ. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια δύο συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 17.965 ευρώ, αλλά και κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

-Σύμφωνα με την αστυνομία ο πυρήνας της οργάνωσης είναι οι τέσσερις συλληφθέντες 22, 27, 39 και 27 ετών, οι οποίοι από τον Οκτώβριο εισήλθαν παράνομα σε έντεκα κατοικίες απ’ όπου αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.775 ευρώ, καθώς και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η χρηματική αξία των οποίων κοστολογείται από τους παθόντες σε 19.610 ευρώ. Επιπλέον, αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν μία ακόμη κατοικία στο νομό Πέλλας, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.

-Τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης,αφαίρεσαν τρεις πινακίδες κυκλοφορίας ισάριθμων οχημάτων, στο νομό Καβάλας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία 45χρονη, η οποία παραχώρησε στην εγκληματική οργάνωση αυτοκίνητο. Στο συγκεκριμένο όχημα, οι κατηγορούμενοι τοποθετούσαν εξωτερικά ζελατίνη διαφορετικού χρώματος από αυτό που αναγραφόταν στην άδεια κυκλοφορίας του, αλλάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον χρωματισμό του, προκειμένου να μην είναι αναγνωρίσιμο.

-Τα μέλη της οργάνωσης, έναντι αμοιβής, παρέδιδαν αντικείμενα και κοσμήματα σε 21χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

http://egnatiapost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: