Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αναδιάρθρωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δοξάτου ανακοινώνει ο Δήμαρχος Δοξάτου κ.Δαλακάκης Δημήτριος – Μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων Δημοτών.


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγωνιζόμαστε μεθοδικά για την βελτίωση της καθημερινότητας

των ασθενέστερα οικονομικά συνδημοτών μας.

-Κάνοντας πράξη την προτεραιότητα που έθεσε ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης για την ριζική αναδιάρθρωση και άμεση βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι:

• Στελεχώνεται το γραφείο Κοινωνικής Προστασίας με δύο (2) Κοινωνικούς Λειτουργούς που υπηρετούσαν στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας σε άσχετα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα. Με αυτή την αναδιοργάνωση προσωπικού εξασφαλίζεται η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας ανάλογα με την εξειδίκευση τους ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

• Μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας θα χορηγούνται σε μαθητές που υποσιτίζονται πρωινό και μεσημεριανό γεύμα σε καθημερινή βάση κατά τις εργάσιμες ημέρες.

• Την ερχόμενη εβδομάδα η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας θα δέχεται αιτήσεις μαθητών από ασθενείς οικονομικά οικογένειες προκειμένου να συμμετέχουν στη νέα δράση του Δήμου μας, το κοινωνικό διαδικτυακό φροντιστήριο σε συνεργασία με το Κέντρο Σπουδών Αρνός..

• Οι υπηρεσίες μας εργάζονται προς την κατεύθυνση υποβολής προς ένταξη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader εθελοντικών κοινωνικών ομάδων.
• Σχεδιάζεται η δημιουργία και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου με πρόσκληση χορηγών και δωρητών.

• Ο Δήμαρχος κατόρθωσε να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ένδεια» του Υπουργείου Εργασίας για ενίσχυση των άπορων συνδημοτών μας.

• Μετά από συντονισμένες ενέργειες και επαφές ο Δήμος Δοξάτου τις επόμενες ημέρες θα είναι μέλος του Δικτύου Υγιών Πόλεων εξασφαλίζοντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής.

• Σε συνεργασία με τους Lions Δράμας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενική τους χορηγία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προληπτική οφθαλμιατρική εξέταση σε όλα τα βρέφη και νήπια του Δήμου μας.

-Ο Δήμαρχος Δοξάτου παρουσιάζοντας το παραπάνω πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου τόνισε: «βήμα προς βήμα αγωνιζόμαστε μεθοδικά για την βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενέστερα οικονομικά συνδημοτών μας, έστω κι αν ο Δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι δυσχερείς οικονομικά συγκυρίες δεν μας πτοούν. Αντιθέτως αναζητούμε την προοπτική αξιοποιώντας στο μέγιστο τους πόρους που διαθέτει ο Δήμος μας, εργαζόμενοι σκληρά. Αισθανόμαστε επίσης την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά το Κέντρο Σπουδών ΑΡΝΟΣ, τον Διευθυντή του Κέντρου κ. Κρόκο Ιωάννη, την υπεύθυνη Κοινωικής Ευθύνης του Κέντρου κ. Ειρήνη Κωνσταντινίδου, τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της περιοχής μας, τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας, το προσωπικό του Δήμου μας και όλους τους αιρετούς συνεργάτες μου για την αμέριστη συμπαράστασή τους».



Από το Γραφείο Δημάρχου
 http://www.doxato.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: