Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Κομοτηνή.

 

-Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος εξαπάτησε ιδιοκτήτρια επιχείρησης στην Κομοτηνή.

-Αναλυτικότερα, την 16-5-2022 άγνωστος δράστης με το πρόσχημα κατάθεσης χρημάτων για υποτιθέμενη αγορά από την επιχείρηση της παθούσας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο δράστης με την πρόφαση επιβεβαίωσης της εν λόγω πληρωμής απέστειλε σε ηλεκτρονική εφαρμογή του κινητού της τηλεφώνου μήνυμα που εμπεριείχε σύνδεσμο ( link ) και προσομοίαζε σε τραπεζικό ίδρυμα.

-Η παθούσα μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, όπου πληκτρολόγησε τους προσωπικούς τραπεζικούς της κωδικούς και ο δράστης κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο μεταφορές χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 22.000 ευρώ.

-Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

-Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:

-Για να βάλει κάποιος χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ΔΕΝ χρειάζεται να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας.

-Προτιμήστε διαδικασία πληρωμής την οποία γνωρίζεις καλά.

-Δεν συμπληρώνουμε ποτέ στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα ή μέσω υπερσυνδέσμων (links).

-Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

-Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: