Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Συνελήφθησαν στη Αλεξανδρούπολη τέσσερα (4) άτομα, οι οποίοι προσποιούμενοι υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. επιχείρησαν να εξαπατήσουν ζευγάρι ηλικιωμένων και να τους αποσπάσουν χρήματα.

-Συνελήφθησαν προχθές (22-2-2020), στην Αλεξανδρούπολη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 34, 34, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απόπειρα απάτης.
-Ειδικότερα, προχθές το πρωί, Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
-Από την Αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, το ίδιο πρωί, οι δράστες μετέβησαν σε πολυκατοικία στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο ένας 34χρονος εισήλθε στο εσωτερικό της και επιχείρησε να εξαπατήσει τους ενοίκους ενός διαμερίσματος, ηλικίας 80 και 78 ετών.
-Συγκεκριμένα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενος ότι οι ηλικιωμένοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, επιχείρησε να τους αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιστροφή που δικαιούνται, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και διέφυγε.
-Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 34 και 27 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.
-Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: