Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Στους νομούς Θεσσαλονίκης και Ροδόπης συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα τρείς (13) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν χθες (19-2-2020), στους νομούς Θεσσαλονίκης και Ροδόπης, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 25 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
-Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Θεσσαλονίκης, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
-Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, ο 21χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των Αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
-Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τελικά στη Σταυρούπολη ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως οι Αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να τον συλλάβουν.
-Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
-Στη δεύτερη περίπτωση , χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος οικισμού Κοπτερού Ροδόπης), Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο 25χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
-Τελικά στο ύψος του οικισμού Κιμερρίων το όχημα προσέκρουσε σε κιγκλιδώματα γέφυρας και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
-Άμεσα οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
-Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
-Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: