Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Στο νομό Έβρου συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τριάντα πέντε (35) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (13 και 14-11-2019) στο νομό Έβρου, από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 42 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα πέντε (35) μη νόμιμους μετανάστες.
-Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.
-Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αξιωματούχων του FRONTEX , πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
-Τελικά, το όχημα βρέθηκε ακινητοποιημένο πλησίον επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης – Σαπών, ενώ μετά από επιστάμενες έρευνες στην περιοχή, που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί με τη συνδρομή Αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν τον 25χρονο οδηγό – διακινητή και δέκα μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα.
-Κατασχέθηκαν δύο οχήματα.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Φερών Αλεξανδρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: