Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Εκδηλώσεις στο Καλαμπάκι στο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού Περιφερειακού Φεστιβάλ «Via Egnatia», και αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη μνήμη των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

-Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Καλαμπάκι ο αγώνας δρόμου 10 χιλ. στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού με σημείο εκκίνησης των αθλητών από την Μαυρολεύκη-Δράμας αφιερωμένος στη μνήμη των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με την συνεπικουρία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου.
-Επίσης σήμερα το πρωί το Καλαμπάκι έτυχε σημείο διέλευσης των ποδηλατών του BREVET PHILIPPI, που γίνεται στα πλαίσια του 5-ου Φεστιβάλ «Via Egnatia» της Π.Ε. Δράμας, που θα ακολουθήσουν μία διαδρομή Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι… περί ώρα 09.30 πραγματοποιήθηκε η διέλευση των αθλητών από κεντρική οδό του Καλαμπακίου (κεντρική πλατεία), όπου πλήθος κόσμου τους ανέμενε για να τους χειροκροτήσει.
-Στην πλατεία το πρωί άρχισε και η συγκέντρωση των αθλητών δρομέων για τον αγώνα δρόμου, και περί ώρα 10.00΄επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο για να μεταβούν στη Μαυρολεύκη-Δράμας όπου θα ήταν το σημείο εκκίνησης… οι δρομείς έφθασαν στο Καλαμπάκι περίπου πριν την 12-η ώρα και σε λίγο άρχισε η απονομή των επάθλων στους νικητές… ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων Δοξάτου, Αγ.Παρασκευής, Νεροφράκτη, Ακρίτα Ν.Κρώμνης, Κρητικών Ν.Δράμας, Μαυρολεύκης και Καλαμώνα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: