Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Εκδηλώσεις στο Καλαμπάκι στο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού Περιφερειακού Φεστιβάλ «Via Egnatia», και αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη μνήμη των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

-Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Καλαμπάκι ο αγώνας δρόμου 10 χιλ. στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού με σημείο εκκίνησης των αθλητών από την Μαυρολεύκη-Δράμας αφιερωμένος στη μνήμη των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με την συνεπικουρία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου.
-Επίσης σήμερα το πρωί το Καλαμπάκι έτυχε σημείο διέλευσης των ποδηλατών του BREVET PHILIPPI, που γίνεται στα πλαίσια του 5-ου Φεστιβάλ «Via Egnatia» της Π.Ε. Δράμας, που θα ακολουθήσουν μία διαδρομή Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι… περί ώρα 09.30 πραγματοποιήθηκε η διέλευση των αθλητών από κεντρική οδό του Καλαμπακίου (κεντρική πλατεία), όπου πλήθος κόσμου τους ανέμενε για να τους χειροκροτήσει.
-Στην πλατεία το πρωί άρχισε και η συγκέντρωση των αθλητών δρομέων για τον αγώνα δρόμου, και περί ώρα 10.00΄επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο για να μεταβούν στη Μαυρολεύκη-Δράμας όπου θα ήταν το σημείο εκκίνησης… οι δρομείς έφθασαν στο Καλαμπάκι περίπου πριν την 12-η ώρα και σε λίγο άρχισε η απονομή των επάθλων στους νικητές… ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων Δοξάτου, Αγ.Παρασκευής, Νεροφράκτη, Ακρίτα Ν.Κρώμνης, Κρητικών Ν.Δράμας, Μαυρολεύκης και Καλαμώνα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: