Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Εορτασμός Επετείου της 28-ης Οκτωβρίου 1940 σήμερα (28-10-2019) στο Καλαμπάκι!

-Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Καλαμπάκι η επέτειος για την 28-η Οκτωβρίου 1940… με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ.Γεωργίου στο Καλαμπάκι τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου κ. Γεωργιάδου Αλεξάνδρα.
-Ακολούθως στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιμανδρίτου κ.Αλεξίου και κατάθεση στεφάνων.
-Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου κ. Περπερίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου κ.Τσεκούρας, Εκπρόσωπος της Ανωτάτης Φρουράς Δράμας Ανθυπαστιστής κ.Παναγιωτίδου, ο Διοικητής του Αστυν.Τμήματος Δοξάτου Αστυνόμος Α΄κ.Εμμανουηλίδης Ηρακλής, ο Εκπρόσωπος Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου κ.Τίρλας Δημήτριος, ο εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης κ.Πασχάλης Μαρτιάδης, Μαθήτριες εκπρόσωποι της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, Μαθήτριες εκπρόσωποι της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωπος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου κ.Βασιλική Στράντζαλη, η Πρόεδρος Σωματείου Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Καλαμπακίου κ. Τσομπανίδου Ελένη και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Καλαμπακίου κ.Χοροζοπούλου Σεβαστή.
-Στη συνέχεια μαθητές των Γυμνασίων-Λυκείου Καλαμπακίου μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
-Η μαθητική παρέλαση διεξήχθη έστω και καθυστερημένα άψογα από τους μαθητές  που τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
-Κατά την παρέλαση παρέστη και ο Δήμαρχος Δήμου Δοξάτου κ.Ζεκερίδης Θεμιστοκλής.
-Παρακολουθήστε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση.























Δεν υπάρχουν σχόλια: