Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Συνελήφθη 46χρονη αλλοδαπή στην Ορεστιάδα η οποία διευκόλυνε την διαμονή και διακίνηση στην ενδοχώρα λαθρομετανάστες, χορηγώντας σ΄αυτούς πλαστά πιστοποιητικά και έγγραφα.

-Συνελήφθη, χθες (17-10-2019) το πρωί, στην Ορεστιάδα, στο πλαίσιο επιχείρησης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 46χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 32χρονο αλλοδαπό.
-Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 46χρονη να κινείται πλησίον του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και να κατέχει πλήθος πλαστών εγγράφων.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην κατοχή της, 18 πλαστές αποφάσεις αδυναμίας απομάκρυνσης, 18 πλαστά δελτία καταγραφής προσωπικών στοιχείων, 18 πλαστές κάρτες υγείας αλλοδαπού και 18 πλαστές αποφάσεις περιορισμού ελευθερίας, τα οποία αντιστοιχούσαν σε δεκαοχτώ διαφορετικούς αλλοδαπούς, καθώς και 10 κάρτες sim .
-Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 46χρονη παρέλαβε τα παραπάνω πλαστά έγγραφα και τις κάρτες sim από τον 32χρονο στην Αθήνα και ακολούθως μετέβη με λεωφορείο στην Ορεστιάδα, προκειμένου να τα εναποθέσει σε συγκεκριμένο σημείο, για να τα παραλάβουν στη συνέχεια μη νόμιμοι μετανάστες.
-Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πλαστά έγγραφα και οι κάρτες sim .
-Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: