Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας πέντε (5) ατόμων για διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές των Σερρών .

-Ενέχονται σε 11 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών και απόπειρες κλοπών από οικίες και επιχειρήσεις, με τη συνολική αξία της λείας τους να ανέρχεται στις 7.000 ευρώ.
-Επίσης διέπραξαν 9 κλοπές και απόπειρες κλοπών οχημάτων, ενώ 5 κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
-Εξακριβώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, η δράση εγκληματικής ομάδας 5 ατόμων, που διέπραξαν διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές των Σερρών .
-Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 18 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
-Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2017, τα παραπάνω άτομα είχαν ενωθεί σε συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες, καταστήματα αλλά και οχημάτων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
-Όπως εξακριβώθηκε, διέπραξαν 7 διαρρήξεις και κλοπές από οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική αξία της λείας τους να ανέρχεται στις 7.000 ευρώ, καθώς επίσης ενέχονται σε 4 απόπειρες κλοπών από οικίες και καταστήματα.
-Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν 6 κλοπές οχημάτων σε περιοχές των Σερρών και Θεσσαλονίκης, 5 από τα οποία εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη 3 οχήματα.
-Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για τη εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.
-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: