Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στις Σέρρες δύο άτομα 39 & 37 ετών για κλοπές και απόπειρες κλοπής.


Χρησιμοποιούσαν κλεμμένα φορτηγά για τη μεταφορά των κλοπιμαίων και αφαιρούσαν από εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, καλώδια κ.α., η συνολική αξία των οποίων αγγίζει τις 36.000 ευρώ.

-Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 7 περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας κλοπής, από οικία και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

-Για την υπόθεση συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 ημεδαποί ηλικίας 39 και 37 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

-Ειδικότερα, προχθές (19-11-2017) το βράδυ, οι προαναφερόμενοι μπήκαν παράνομα σε αυλή μονοκατοικίας στις Σέρρες και αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα αξίας 1.000 ευρώ.

-Από περιπολούντες αστυνομικούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, καθώς και το όχημα που χρησιμοποίησαν.

-Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από περιφραγμένους χώρους επιχειρήσεων, μία μπαταρία γεωργικού ελκυστήρα και ένα φορτηγό το οποίο χρησιμοποίησαν για την κλοπή καλωδίων από εξωτερικό χώρο άλλης μίας επιχείρησης.

-Από τη συνέχιση της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι από την ίδια επιχείρηση τον περασμένο Αύγουστο αφαίρεσαν καλώδια αξίας 4.400 ευρώ και το Σεπτέμβριο χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο φορτηγό από παρακείμενη επιχείρηση, προσπάθησαν να αφαιρέσουν συσσωρευτές, προκαλώντας και στις δύο περιπτώσεις εκτεταμένες φθορές.

-Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων εκτιμάται στις 36.000 ευρώ.

-Τα δύο κλεμμένα φορτηγά που χρησιμοποίησαν τα παραπάνω άτομα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

-Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε τυχόν άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

-Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: