Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του 59-χρονου Δραμινού βιαστή της ανήλικης ανηψιάς του.


10-11-2017: Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 59χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 10 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 59χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα από οικείο κατ’ εξακολούθηση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα 15 έτη τελεσθείσα από οικείο (σχετ. το από 08-11-2017 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ειδικότερα, πρόκειται για τον:

ΚΑΠΑΓΕΡΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Αριστείδη , γεν. στις 06-02-1958 στη Δράμα

 -Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό παραπάνω αδικημάτων.

-Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388456. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

-Ο 59χρονος πήρε ήδη το δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
-Απολογούμενος φέρεται να αρνήθηκε την πράξη του, ενώ παραδέχθηκε μόνο το άσεμνο φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και απεικόνιζε το θύμα του. Δεν έπεισε όμως την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.
-Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 59χρονος τη διετία 2014-15 προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 8 ετών -τότε- ανιψιάς τους, την οποία και φωτογράφιζε.
-Κατά τη σύλληψή του στο χώρο της εργασίας του, κατείχε ωρολόγια χειρός κι ένα στυλό, με τα οποία φέρεται ότι κατέγραφε συναδέλφους του εν αγνοία τους.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΣ 8-11-2017

-Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου κοριτσιού

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 59χρονος ημεδαπός συγγενής της

-Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας με θύμα την ανήλικη, καθώς και συσκευές καταγραφής εικόνας και ήχου, οπότε και συνελήφθη

-Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κατόπιν επισταμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης.

-Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 59χρονος ημεδαπός συγγενής της ανήλικης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τον παθόντα να μην έχει κλείσει τα 15 έτη, βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης, κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια όπου η παθούσα δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη (εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση), απείθεια και παράβαση του Νόμου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

-Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα έτη 2014 και 2015, που η ανήλικη ήταν 8 ετών, ο δράστης προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης, ενώ παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας με θύμα την ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: