Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της καρυδιάς» θα διεξαχθεί στη Δράμα.


Για την δυνατότητα και τις προοπτικές της καλλιέργειας της καρυδιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

-Η ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της καρυδιάς», θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

-Πρόσφατες πολυετείς έρευνες στις Η.Π.Α. έδειξαν ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών θωρακίζουν την υγεία μας. Μεταξύ αυτών τα καρύδια πλούσια σε ω-3 και ω-6 λιπαρά, χαρακτηρίζονται από υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα. Η αυξημένη κατανάλωση καρυδιών στη χώρα μας συνεπάγεται την εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

-Αλλά και η Ε.Ε. είναι ελλειμματική σε καρύδια, πραγματοποιώντας εισαγωγές της τάξεως των 150χιλ. τόνων ετησίως. Η πλειονότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων καρυδιάς στην χώρα μας εντοπίζεται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όμως η εισαγωγή αλλά και η δημιουργία ελληνικών ποικιλιών που προσαρμόζονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές, δίδοντας ικανοποιητικές αποδόσεις, συνηγορούν σε μια ώθηση της καλλιέργειας τα τελευταία χρόνια. Η ημερίδα έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των καλλιεργητών καρυδιάς αλλά και των υποψηφίων επενδυτών.

-Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο καθηγητής δενδροκομίας του τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Νάνος Γεώργιος.

-Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 25210-58175.


http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: