Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ο εορτασμός της 25-ης Μαρτίου 1821 σήμερα (25-3-2023) στο Καλαμπάκι.


 -Με λαμπρότητα έγινε και φέτος Σαββάτο 25 Μαρτίου 2023  στο Καλαμπάκι ο εορτασμός για την Επανάσταση της 25-ης Μαρτίου 1821 και απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό ζυγό. Με μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα, από νωρίς το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγ.Γεωργίου και στη συνέχεια στην πλατεία παρουσία των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και πλήθος κόσμου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων.

-Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Καλαμπακίου κ.Κανέλλη Αικατερίνη και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας.

-Στεφάνια κατέθεσαν οι α) ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας & Θράκης κ. Μωϋσιάδης Αριστείδης, β) ο Εκπρόσωπος Δημάρχου Δήμου Δοξάτου κ.Περπερίδης Αθανάσιος, γ) ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμπακίου κ.Τσεκούρας Γεώργιος, δ) ο Διοικητής του Αστυν.Τμήματος Δοξάτου κ.Εμμανουηλίδης Ηρακλής, ε) ο Εκπρόσωπος Θυμάτων Πολέμου κ.Σεραφειμίδης Αβραάμ, στ) Εκπρόσωποι Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης, ζ) Εκπρόσωποι Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης, η) Εκπρόσωποι Μορφωτικου Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου, η) Εκπρόσωπος Συλλόγου Επαγγελματιών Καλαμπακίου κ.Τσομπανίδου Ελένη, θ)εκπρόσωπος Φιλανθρωπικού Συλλόγου καλαμπακίου «Άγιος Βασίλειος» κ.Χοροζοπούλου Σεβαστή και ι)  ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Δοξάτου κ.Κρυωνίδης Βασίλειος.

-Ακολούθησε ενός (1) λεπτού σιγή, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου και η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών στην κεντρική πλατεία του Καλαμπακίου με άψογη παράσταση.

-Μετά το πέρας της παρέλασης στην κεντρική πλατεία του Καλαμπακίου έγινε η παρουσίαση των μικρών χορευτικών Τμημάτων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου με την άψογη καθοδήγηση της καταξιωμένης Χοροδιδασκάλου κ.Βαρβάρας.

-Χρόνια Πολλά!





                      





































-Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης

https://www.facebook.com/Mihail.Babis/videos/1403683863753380/




Δεν υπάρχουν σχόλια: