Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη - δύο τρένα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 85 να τραυματιστούν.

 

-Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη λίγο μετά τις 23:00 χθες το βράδυ. Επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 354 επιβάτες, συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το αντίθετο δρομολόγιο.

-Επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 354 επιβάτες, συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το αντίθετο δρομολόγιο. Επικράτησε πανικός.

-Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, τα τρία πρώτα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, μετατράπηκαν σε μία άμορφη μάζα από σίδερα. -Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν απανθρακωμένα πτώματα αλλά και νεκρούς τουλάχιστον 20 μέτρα μακριά. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και ασθενοφόρα, καθώς και ο υπουργός Υγείας.

-Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Με αίματα ακόμη στο πρόσωπο, οι πρώτοι επιβάτες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η ανησυχία κορυφώθηκε για όσους δεν είχαν νέα από τους δικούς τους ανθρώπους.

-Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς έγινε η φονική σύγκρουση, αφού, όπως φαίνεται στα πλάνα από drone, παρόλο που στο σημείο υπάρχει διπλή γραμμή, τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια.

-Ο σταθμάρχης της Hellenic Train στη Λάρισα, ανακρίνεται αυτή την ώρα στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, όπου έχει προσαχθεί για παροχή εξηγήσεων, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας από τη σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τα Τέμπη.

-Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πιθανόν η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη με την κατάθεση, καθώς ο σταθμάρχης φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

-Ο τελευταίος απολογισμός για την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 36. Καθώς δυο από τους νεκρούς βρέθηκαν ενώ η Πυροσβεστική κατάφερε να ανασηκώσει ένα από τα βαγόνια.

-Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

-Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ανέρχονται σε 36, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

-Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

-Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

https://www.protothema.gr/greece/article/1344954/live-update-lepto-pros-lepto-oi-exelixeis-gia-ti-foniki-sugrousi-trenon-sti-larisa-32-nekroi-85-traumaties/


Δεν υπάρχουν σχόλια: