Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Απόψε βράδυ Κυριακής στον ουρανό το «Φεγγάρι του Κυνηγού».

 

-Απόψε το βράδυ θα λάμψει στο νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας η πανσέληνος του Οκτωβρίου 2022, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Κυνηγού».  

-Σύμφωνα με την επιστημονική ιστοσελίδα «Live Science», κατά την αποψινή πανσέληνο το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες για τρεις ημέρες συνολικά, γεγονός που θα δώσει τρεις ευκαιρίες στους επίδοξους παρατηρητές να την απολαύσουν.

-Ειδικότερα, η φθινοπωρινή Σελήνη θα φαίνεται πλήρης για τρεις διαδοχικές νύχτες: ανήμερα της πανσελήνου, μία ημέρα πριν και μία ημέρα μετά.

Πότε είναι η πανσέληνος Οκτωβρίου 2022

-Η πανσέληνος Οκτωβρίου 2022 αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα Κυριακή, 9 Οκτωβρίου. Η φωτεινότητα του «Φεγγαριού του Κυνηγού» πρόκειται να κορυφωθεί στις 23:54 ώρα Ελλάδος, όπως μεταδίδει το αστρονομικό περιοδικό «Almanac».

-Παράλληλα, σύμφωνα με τον οργανισμό «Nine Planets», η φωτεινότητα της πανσελήνου του Οκτωβρίου θα αγγίξει το 98,74%, ποσοστό που φτάνει αρκετά κοντά στο 100% μία υπερπανσελήνου.

-Υπενθυμίζουμε ότι, όπως συμβαίνει σε κάθε πανσέληνο, είναι η Σελήνη είναι πιθανό να φαίνεται μεγαλύτερη σε μέγεθος και πιο σκουρόχρωμη κατά τη φάση της ανατολής του φεγγαριού, η οποία προβλέπεται από το «Time and Date» ότι θα σημειωθεί στις 19:23, ώρα Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: