Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ σήμερα 28 Οκτωβρίου 2022 στο Καλαμπάκι.

 

-Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Καλαμπάκι η επέτειος για την 28-η Οκτωβρίου 1940… με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ.Γεωργίου στο Καλαμπάκι τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό του 1-ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπακίου κ. Λαζαρίδη Ιωάννη.

-Ακολούθως στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιμανδρίτου κ.Αλεξίου και κατάθεση στεφάνων.

-Στεφάνια κατέθεσαν η Αντιδήμαρχος Δήμου Δοξάτου κ.Παπαζώτου Κυριακή,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου κ.Τσεκούρας Γεώργιος,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ανατ.Μακεδονίας & Θράκης Αντισμήμαρχος κ.Παναγιωτίδης, ο Διοικητής του Αστυν.Τμήματος Δοξάτου Αστυν.Υποδ/ντής κ.Εμμανουηλίδης Ηρακλής, ο Εκπρόσωπος Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου κ.Τίρλας Δημήτριος, Μαθήτριες εκπρόσωποι της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της Ν.Δ. κ.Κρυωνίδης Βασίλειος, εκπρόσωποι του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου, η Πρόεδρος Σωματείου Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Καλαμπακίου κ. Τσομπανίδου Ελένη, και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Καλαμπακίου κ.Χοροζοπούλου Σεβαστή.

-Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

-Ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην κατάμεστη κεντρική πλατεία Καλαμπακίου με εμβατήρια από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις με άψογη εκτέλεση από τους μαθητές που τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

-Παρακολουθήστε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση.








































Δεν υπάρχουν σχόλια: