Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας δύο (2) άτομα έχασαν την ζωή τους όταν το Ι.Χ.Ε.αυτ/το που οδηγούσε διακινητής μεταφέροντας δέκα τρείς (13) λαθρομετανάστες, οδηγώντας επικίνδυνα και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, ανατράπηκε μετά από πρόσκρουση στις προστατευτικές μπάρες.

 

-Χθές (4-6-2022) πρωινές ώρες, στο ύψος του δυτικού κόμβου της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που κινούνταν στην οδό, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

-Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας (μεταξύ οικισμών Βανιάνου – Ζαρκαδιάς) να έχει ανατραπεί μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες.

-Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ένας διακινούμενος τραυματίσθηκε επίσης θανάσιμα.

-Οι δύο θανάσιμα τραυματισμένοι (οδηγός και διακινούμενος) και δώδεκα ακόμη διακινούμενοι που επέβαιναν στο όχημα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης.

-Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής έχει απασχολήσει στο παρελθόν και έχει εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης για ανάλογα καθώς και άλλα αδικήματα.

-Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 7-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

-Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: