Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός - Αναζητούνται και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.



-Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την έρευνα του Αρείου Πάγου για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

-Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από την Αντιτρομοκρατική ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, και οι βουλευτές, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός έπειτα από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σημειώνεται πως ο Ηλίας Παναγιώταρος συνελήφθη, προσερχόμενος μόνος του στη ΓΑΔΑ.

-Την ίδια ώρα, δύο αστυνομικοί εν ενεργεία βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη Χρυσή Αυγή οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη της. Πρόκειται για έναν άνδρα των ΜΑΤ και έναν αστυνομικό της ΕΚΑΜ.

-Οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα. Συνολικά έχουν εκδοθεί εντάλματα για 35 στελέχη της Χρυσής Αυγής και για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων οι Χρήστος Παππάς, και Νίκος Μίχος, οι οποίοι αναζητούνται.

-Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο της κατηγορίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδικήματα, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι,  πέντε ανθρωποκτονίες, βιαιοπραγίες κατά αλλοδαπών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στο εννιασέλιδο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την Χρυσή Αυγή υπάρχει μεταξύ άλλων η καταγραφή της ιστορικής αναδρομής της οργάνωσης, η δομή και η λειτουργία της. Η δικογραφία είναι ογκοδέστατη και κύρια αποδιδόμενη κατηγορία μέχρι στους βουλευτές συλληφθέντες είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Τα στοιχεία από το πόρισμα δείχνουν και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία που θα διερευνηθεί. Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 300 άρσεις απορρήτου. 

-Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα 16 στελέχη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν σήμερα βρίσκεται ο Γιώργος Πατέλης, πρόεδρος της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Νίκαιας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

-Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: