Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Mεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας κατά των ναρκωτικών- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ηρωϊνης από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Κατασχέθηκαν 23 κιλά ηρωϊνης
-Κύκλωμα που εισήγαγε ηρωϊνη από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τη μετέφερε με πολυτελή αυτοκίνητα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας, σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία DEA. Κατασχέθηκαν 23 κιλά ηρωϊνης, ενώ συνελήφθησαν δύο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος των διακινητών.
-Οι συλλήψεις των εμπλεκομένων στο κύκλωμα έγιναν στην Καβάλα, την Καρδίτσα και τη Θεσσαλονίκη και οι Έλληνες, είναι ηλικίας 53 και 43 ετών, ενώ οι αλλοδαποί, ηλικίας 27, 26, 25 και 30 ετών.
-Ο 53χρονος την 26-06-2013, μετέβη σε περιοχή της Καβάλας, σε χώρο εργασίας του 43χρονου συνεργού του, όπου τοποθέτησε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, σακίδιο με 41 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 22 κιλών και 966 γραμμαρίων.



-Σε έρευνα που ακολούθησε βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας στο εν λόγω όχημα, βρεθήκαν και κατασχέθηκαν ανωτέρω ποσότητες, οπότε και συνελήφθη ο 43χρονος ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 53χρονος άντρας σε περιοχή της Καρδίτσας.
Σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθησαν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο πολυτελή Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, με σκοπό την παραλαβή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
-Σε έρευνα που διεξήχθη στα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι σε ένα εξ αυτών, είχαν πραγματοποιηθεί ειδικές τροποποιήσεις σε κάθισμα που διαμορφώθηκε ως κρύπτη, για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
 -Επίσης, στην κατοχή των έξι δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 -Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Το χρηματικό ποσό των (3.775) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
 -Επιπροσθέτως, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
 -Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 53χρονου ημεδαπού εκκρεμούν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63851659

Δεν υπάρχουν σχόλια: