Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τραγωδία στη Μεσορόπη Καβάλας – Τραγικός θάνατος για τρία ανήλικα παιδάκια



-Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Μεσορόπη Δήμου Παγγαίου Καβάλας, όταν τρία αδέλφια ηλικίας 5, 7 και 15 ετών, βρέθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην ξύλινη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους, όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους.

-Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 04.45, η πυροσβεστική κλήθηκε περίπου στις 5 το πρωί και κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν νεκρά τα τρία αγόρια.

-Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

-Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο σπίτι, ενώ εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ολοι τους διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

-Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 15χρονος είχε βγει από το σπίτι και όταν αντιλήφθηκε ότι τα δύο αδελφάκια του δεν είχαν βγει, ξαναμπήκε για να τα σώσει. Ομως, εγκλωβίστηκε και πέθανε μαζί τους.

-Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η αιτία αποδίδεται στην ξυλόσομπα.

-Από τις φλόγες κατέρρρευσε ο πρώτος όροφος της ξύλινης οικίας, ενώ η φωτιά προκάλεσε ζημιές και σε δύο ακόμη διπλανά σπίτια, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

-Στο σπίτι βρίσκονταν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους.

-Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά, διαμένει μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα.

-Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να μένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.
http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: