Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Σε οικισμό του Έβρου συνελήφθη ένας Βούλγαρος, μέλος συμμορίας απατεώνων-με το πρόσχημα ότι ήταν γιατρός έπεισε τηλεφωνικά ηλικιωμένο να του παραδώσει χρυσαφικά αξίας 5.000 Ευρώ περίπου για να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση στην κόρη του που τραυματίσθηκε σε δήθεν τροχαίο ατύχημα.

 

-Εξιχνιάσθηκε άμεσα έπειτα από επιστάμενες έρευνες των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε χθες (6-1-2024) το βράδυ σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, σε οικισμό του Έβρου.

-Συνελήφθη το ίδιο βράδυ στον εν λόγω οικισμό, από τους παραπάνω Αστυνομικούς ένας αλλοδαπός – μέλος συμμορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

-Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ανωτέρω ημεδαπό παθόντα και με το πρόσχημα ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να τον πείσει να παραδώσει στον αλλοδαπό συνεργό του χρυσαφικά αξίας περίπου πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

-Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο αλλοδαπός δράστης να μεταβαίνει με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξωθεν της οικίας του παθόντα και να παραλαμβάνει τα συμφωνηθέντα χρυσαφικά τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

-Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ένα ξύλινο ρόπαλο το οποίο βρέθηκε εντός του οχήματος και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: