Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Συνελήφθη στις Σέρρες αλλοδαπή γυναίκα για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένου- παρίστανε την Αστυνομικό και τον ξάφρισε.

 

-Μετά από ενέργειες των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθη προχθές το απόγευμα στην πόλη των Σερρών, αλλοδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της απάτης.

-Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα συνεργός της τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο, προσποιούμενος τον Αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη του προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό μικρού παιδιού και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, τον έπεισε να παραδώσει στην προαναφερόμενη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ.

-Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ και αποδόθηκε στον παθόντα. Επίσης κατασχέθηκαν από την κατοχή της 1 κινητό τηλέφωνο και 10 ναρκωτικά δισκία που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

-Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε, ότι προχθές το πρωί χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία ή παριστάνοντας συγγενικά πρόσωπα που έκλαιγαν ζητώντας χρήματα για να υποβληθούν δήθεν σε επείγουσες ιατρικές πράξεις, προσπάθησαν να εξαπατήσουν 9 ακόμη άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, στην πόλη των Σερρών.

-Η έρευνα των Αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

-Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή:https://www.makthes.gr/serres-paristane-tin-astynomiko-kai-ton-xafrise-670183

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: