Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Διελευκάνθηκε η υπόθεση βεβήλωσης του μνημείου ολοκαυτώματος στη Δράμα καθώς και άλλων προκλήσεων φθορών με σπρέϋ σε κτίρια της πόλεως.

 

-Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για πρόκληση φθορών σε μνημείο και κτίρια στην πόλη της Δράμας, που διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020.
-Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την Αστυνομική έρευνα, ο δράστης νυχτερινές ώρες της 10/11-12-2020, με τη χρήση σπρέι προκάλεσε φθορές σε δημοτικό κτίριο και παρακείμενη επιτοίχια εικόνα (γκράφιτι), καθώς επίσης νυχτερινές ώρες της 28/29-12-2020, με τον ίδιο τρόπο προκάλεσε φθορές σε μνημείο και παρακείμενη καπναποθήκη.
-Στο πλαίσιο της έρευνας, χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε στην οικία του δράστη ένα σπρέι, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.
-Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και παράβαση των νόμων περί ρατσισμού και περί ναρκωτικών.
-Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: