Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Δράμα και Καβάλα.



Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί ως μέλη εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε κλοπές κυρίως σε οικίες ενώ αναζητείται και έτερος συνεργός τους
-Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων και μία (1) απόπειρα καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2012 – Ιανουαρίου 2013, στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας.
-Συγκεκριμένα συνελήφθησαν , απογευματινές της (07-01-2013) στην περιοχή των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 27 ετών, ενώ αναζητείται 28χρονος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
-Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές κυρίως σε οικίες. Συγκεκριμένα, διέπραξαν τρεις (3) διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα σε κατοικίες των περιοχών της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά – κοσμήματα, χρυσές λίρες, κυνηγετικό όπλο και ικανό χρηματικό ποσό. Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών.
-Επιπρόσθετα, η εν λόγω ομάδα χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο στα πλαίσια της εγκληματικής της δράσης, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας ενώ μεταβάλλανε και το χρώμα του, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους. Ο 21χρονος και 27χρονος, χθες (07-01-2013), μετέβησαν σε συνεργείο στους Ταγαράδες προκειμένου να παραλάβουν το παραπάνω όχημα, όπου και συνελήφθησαν.
-Το εν λόγω όχημα καθώς και έτερο, ιδιοκτησίας του 27χρονου συλληφθέντα, κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και διάπραξης έκνομων ενεργειών.
-Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού τους καθώς και για την τυχόν εμπλοκή τους σε έτερες περιπτώσεις κλοπών 

http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: