Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



Επεισοδιακή σύλληψη 30χρονου στη Δράμα την 18-1-2011
  -Με τραύματα στα πόδια νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Δράμας 30χρονος, ο οποίος απειλούσε με πιστόλι αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν για εμπορία ναρκωτικών και υποχρεώθηκαν να τον ακινητοποιήσουν πυροβολώντας τον.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. Δράμας, τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στο χωριό Αγία Παρασκευή Δράμας για να συλλάβουν τον 30χρονο.
  Ο δράστης, κατά την έναρξη της έρευνας, αρνούμενος τον έλεγχο όπλισε πιστόλι τύπου TOKAREV 7,62 mm , το οποίο κατείχε παράνομα και το έστρεψε κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν επανειλημμένα να παραδοθεί, πλην όμως ο δράστης έθεσε το πιστόλι στον κρόταφό του, απειλώντας να αυτοκτονήσει και απαιτώντας από τους αστυνομικούς να του επιτρέψουν να διαφύγει, κινήθηκε γρήγορα προς την κύρια έξοδο της οικίας.
Στο προαύλιο, όπου κατέφυγε ο δράστης, εκλήθη εκ νέου να παραδοθεί και όταν επιχειρήθηκε από αστυνομικούς η ακινητοποίησή του, αυτός αντιστάθηκε και έστρεψε και πάλι εναντίον τους το πιστόλι με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα προκειμένου να τον εκφοβίσουν και να τον πείσουν να παραδοθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα και προ του άμεσου κινδύνου για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, ένας εκ των αστυνομικών τον ακινητοποίησε πυροβολώντας τον στα πόδια.
   O 30χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών κατά τη διάρκεια έρευνας για ναρκωτικά, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία για αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και εμπορία ναρκωτικών
   Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τριάντα τρία (33) φυσίγγια των 7,62 mm
• Ποσότητα κάνναβης 3,1 γραμμαρίων
• Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των (275) Ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
• Ένα κινητό τηλέφωνο
• Ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται για λίπανση όπλων
Επιπλέον κατασχέθηκε και το πιστόλι τύπου TOKAREV 7,62 mm με ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και έξι (6) φυσίγγια στο γεμιστήρα.
Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: