Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Φρίκη σε σπίτι ψυχικά ασθενή στη Χωριστή, με τον βασανισμό και κακομεταχείριση ζώων.


Ψυχικά ασθενής δένει ζώα στα κάγκελα του σπιτιού του μέχρι να πεθάνουν.
-Ένα μέλος του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» εντόπισε την περασμένη Παρασκευή στο χωριό Χωριστή έξω από ένα σπίτι στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού, τέσσερα σκυλιά, δεμένα, σκελετωμένα, καθηλωμένα, ανυπεράσπιστα.
-Το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου η πρόεδρος, η γραμματέας και η ταμίας του φιλοζωικού συλλόγου πήγαν επί τόπου για να δουν με τα μάτια τους τα όσα τους είχε περιγράψει. Βρήκαν τελικά δύο ζώα.
«Αυτό, που είδαμε, δεν περιγράφεται με λόγια… δύο σκύλοι δεμένοι έξω ακριβώς από το σπίτι στα κάγκελα της αυλής. Να μην μπορούν πια ούτε να γαυγίσουν από την αδυναμία» είπαν.
-Ένας εκ των ενοίκων της συγκεκριμένης κατοικίας, που είναι γνωστός για τα ψυχολογικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει βγήκε από το σπίτι του ουρλιάζοντας και τις απείλησε κρατώντας τσεκούρι!
«Δικά μας είναι ό,τι θέλουμε τα κάνουμε»
-Οι γείτονες είπαν – μόλις ξεθάρρεψαν – ότι αυτός ο άνδρας «δένει τους σκύλους έτσι εδώ και χρόνια στα κάγκελα του σπιτιού. Δεν τους ταΐζει, πεθαίνουν και στη θέση τους βάζει άλλους… Δένει με σύρματα γατάκια κάτω από την βεράντα και τα αφήνει μέχρι να πεθάνουν…».
-Τελικά επί τόπου το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε αμέσως και η Αστυνομία, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, αφού και ο 35χρονος και η 45χρονη αδερφή του ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να διώξουν τους «εισβολείς».
Οι δύο αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την κατάσταση δύο ζώων και το θράσος των ιδιοκτητών, που έλεγαν το γνωστό «δικά μας είναι, ότι θέλουμε τα κάνουμε».
Όμως επειδή ήταν ήδη Σάββατο απόγευμα και επειδή δεν είχαν στα χέρια τους εισαγγελική εντολή, δεν πήραν τα ζώα από τους δυνάστες τους εκείνη την μέρα, έπρεπε να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα.
Τα ζώα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν δεμένα από τα κάγκελα έξω από την μάντρα του σπιτιού. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, κάποια «φιλόζωη» κάτοικος της Χωριστής, είχε τοποθετήσει σπιτάκια εκεί πριν από ένα χρόνο, αφού μέχρι τότε τα σκυλιά, που έδενε ο 35χρονος, δεν είχαν ούτε κάτι σαν κατάλυμα για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.

Σωτήρια παρέμβαση
-Τελικά σήμερα μετά από πολύωρη φασαρία και αφού τα μέλη του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» πήραν τηλεφωνικά τη συγκατάθεση του ενός εκ των αδερφών της οικογένειας – ο οποίος έχει σώας τας φρένας – απομάκρυναν τα ζώα από τον τόπο του μαρτυρίου τους. Οι τρεις γυναίκες συνοδεύονταν από την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και έναν υπάλληλο του Κυνοκομείου Δράμας.
-Η κτηνίατρος, η οποία εξέτασε τα ζώα, μετά από τις εξετάσεις, τις οποίες έκανε, διαπίστωσε, ότι το ένα σκυλί έπασχε και από καλαζάαρ και είχε φθάσει στο τελευταίο στάδιο της ασιτίας.
Επειδή η κατάσταση του θεωρήθηκε μη αναστρέψιμη, προχώρησε στην ευθανασία του για να το απαλλάξει από τον πόνο. Το δεύτερο σκυλάκι, που ευτυχώς ήταν υγιές, μεταφέρθηκε στο Κυνοκομείο.

Η σιωπή των γειτόνων
-Ένας άνθρωπος, που είναι ψυχικά ασθενής, έχει βέβαια το ακαταλόγιστο, όμως εφόσον παίρνει φαρμακευτική αγωγή και ζει ενταγμένος στην κοινωνία, οφείλει να υπακούει σε νόμους και κανόνες, διαφορετικά δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τα ζώα!
-Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό, που για άλλη μια φορά μας εντυπωσιάζει, είναι η σιωπή και η συνενοχή των γειτόνων, αφού γνώριζαν και επέτρεπαν αυτά τα εγκλήματα να συμβαίνουν για χρόνια.
-Όλοι γνώριζαν και κανείς δεν μιλούσε «γιατί δεν θέλαμε να μπλέξουμε με τον τρελό». Αυτό είπαν οι γείτονες στις τρεις γυναίκες - μέλη του φιλοζωικού, οι οποίες έσπευσαν να σώσουν τα ζώα, μόλις πληροφορήθηκαν τι συμβαίνει.
-Αλήθεια πως είναι δυνατόν κάποιος, να νοιάζεται, να βάλει σπιτάκι σ’ ένα ζώο και να μη παλέψει, να το σώσει από το μαρτύριο, αφού έχει διαπιστώσει, ότι θάνατος του θα είναι βέβαιος, αφού η ζωή του είναι μαρτυρική;

Εισαγγελική εντολή
-Ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» αυτή την εβδομάδα θα ζητήσει από τον αρμόδιο εισαγγελέα να εκδώσει εντολή, η οποία να απαγορεύει εφ’ εξής σε αυτό τον άνθρωπο, να κατέχει ζώα, τα οποία επιδιώκει να αποκτά, για να τα βασανίσει και φυσικά θα προχωρήσει και στην καταγγελία καθώς η κακοποίηση ζώων, όπως ήδη έχουμε πει, και διώκεται και είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα.
Πηγή:http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7084:horisth-dramas-tis-apeilhse-me-tsekoyri-epeidh-phgan-na-sosoyn-ta-skylia&Itemid=177

Δεν υπάρχουν σχόλια: