Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μάχη με ανταλλλαγή πυρών στον Έβρο μεταξύ Αστυνομικών και διακινητών λαθρομεταναστών!


Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης (2) αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στην χώρα μας  είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.
Οι  ένοπλοι διακινητές πυροβόλησαν κατά των συνοριακών δυνάμεων και όπως προέκυψε ανήκουν στο ίδιο κύκλωμα που το Μάιο του 2011 είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών και αξιωματούχων του FRONTEX.
Επίσης δύο άλλα μέλη του ίδιου κυκλώματος είχαν συλληφθεί την 14-1-2012, στην ίδια περιοχή, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς
Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Έβρου, έχουν διακινήσει μεγάλο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας μας.
-Ακόμα ένα σημαντικό χτύπημα ενάντια στα κυκλώματα της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Έβρου,  κατάφεραν οι συνοριακές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, χθες (1-3-2012) τη νύχτα, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη, δύο (2) αλλοδαπών διακινητών.
-Πρόκειται για έναν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας και έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης, που  δραστηριοποιείται στην περιοχή του Έβρου και έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών στη Χώρα μας.
-Μέλη του ίδιου κυκλώματος το Μάιο του 2011, είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Αξιωματούχων του FRONTEX , ενώ δύο από αυτά, είχαν συλληφθεί την 14-1-2012, στο ίδιο σημείο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς. (σχετικά, το από 20-5-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και από 14-1-2012 Δελτίο Τύπου μας).
-Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, στην οποία συνέδραμαν επιχειρησιακά αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και Φιλανδοί αξιωματούχοι του FRONTEX.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι συνοριακές δυνάμεις εντόπισαν, στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, τρεις (3) διακινητές να μεταφέρουν στη χώρα μας, με φουσκωτή λέμβο, μια ομάδα είκοσι πέντε (25) μη νόμιμων μεταναστών, δεκαεννέα (19) υπηκόους Μπαγκλαντές και έξι (6) υπηκόους  Πακιστάν, τους οποίους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη και επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.
-Κατά την επέμβαση των συνοριακών δυνάμεων για τη σύλληψη των διακινητών, ο ένας εξ αυτών, αφού έπεσε στο ποτάμι, κατευθύνθηκε προς την τούρκικη όχθη και διέφυγε τη σύλληψη. Ο δεύτερος από τους διακινητές, ένας 32χρονος Τούρκος, χρησιμοποιώντας πιστόλι, πυροβόλησε κατά των συνοριακών αστυνομικών, οι οποίοι αντιδρώντας με βολές ακινητοποίησης τον τραυμάτισαν στο δεξί χέρι και πόδι. Ακολούθως, ο τρίτος από αυτούς, ένας  23χρονος Πακιστανός, με το ίδιο πιστόλι επιχείρησε να πυροβολήσει κατά των συνοριακών αστυνομικών, οι οποίοι, για δεύτερη φορά, με βολές ακινητοποίησης τον τραυμάτισαν στο δεξί χέρι.
Οι δυο τραυματίες - διακινητές μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Κατασχέθηκαν μία (1) φουσκωτή λέμβος, μία (1) εξωλέμβια μηχανή, ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
-Οι δύο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα  κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης,
-Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές για την αναζήτηση και σύλληψη του διακινητή που διέφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: