Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 14 & 15/8/2023

 



    ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

-Η Κοινότητα Αγοράς βρίσκεται στα βορειανατολικά της πεδιάδας της Δράμας και τους δυτικούς πρόποδες από τα Όρη Λεκάνης σε υψόμετρο 260 μέτρα. Απέχει 18 χλμ. ΒΑ. από το Καλαμπάκι (έδρα του δήμου Δοξάτου) και 16 χλμ. Α. από την Δράμα. Επί τουρκοκρατίας ονομαζόταν Παζαρλάρ και οι μουσουλμάνοι κάτοικοί του μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών μετακινήθηκαν στην Τουρκία ενώ στο χωριό ήρθαν και εγκαταστάθηκαν 72 οικογένειες προσφύγων (130 άτομα).

-Έτσι αναφέρεται επίσημα το 1919 στο ΦΕΚ 251Α - 20/11/1919 να προσαρτάται στην τότε κοινότητα Κηρίων. -Το 1927 με το ΦΕΚ 76Α - 02/05/1927 μετονομάστηκε σε Αγορά. Η αρχική ονομασία του χωριού προήλθε από το ότι στο χωριό διεξάγονταν μεγάλο παζάρι με αγοραπωλησίες προϊόντων, αλλά κυρίως ζώων. Από την αρχική ονομασία προήλθε και η σημερινή ονομασία της Κοινότητας “ΑΓΟΡΑ”

-Η εκκλησία του χωριού ονομάζεται «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» και πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου έκαστου έτους με πανηγυρικές λειτουργίες, λιτανεία αλλά και διασκέδαση με ζωντανή ορχήστρα, χορούς και φαγητό από πρόχειρες καντίνες και ένα μικρό αριθμό μικροπωλητών. Την ευθύνη της οργάνωσης της πανηγύρεως έχει η επιτροπή της εκκλησίας του χωριού.

-Σήμερα, επιχειρείται μια αναβίωση του παλιού τρόπου ζωής στο χωριό αλλά και των εθίμων που υπήρχαν, με τη διεξαγωγή μιας εμποροπανηγύρεως κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εκκλησίας στις 14 και 15 Αυγούστου, που θα τιμά την ιστορία του χωριού και θα βοηθά στη διάδοση της ιστορίας του. Επίσης, θα αποτελέσει διαφήμιση για τον τόπο, θα τον κάνει γνωστό σε ακόμη περισσότερο κόσμο αλλά και θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης και θα τονώσει την τοπική οικονομία (κρασιά, ελιές, πάρκο Αρπακτικών – Ημερόβιων και Νυκτερινών πτηνών, φυσιολατρική περιήγηση – πεζοπεριπατητικά μονοπάτια) .

-Ο Δήμος Δοξάτου ανακοινώνει την ανακοίνωση της προκήρυξης για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στη Θρησκευτική εμποροπανήγυρη της κοινότητας Αγοράς του Δήμου Δοξάτου.

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Δήμος Δοξάτου, Νεροφράκτη & Κανάρη, Τ.Κ. 66031 Καλαμπάκι» είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimos@doxato.gr ή gandreakis@doxato.gr να αποστείλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής συνοδευόμενη από αντίγραφα:

1. Του Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας ή του Διαβατηρίου ή Άδεια Διαμονής σε ισχύ. 2. Την άδεια που κατέχουν ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν ή της Βεβαίωσης Δραστηριοποίησης. Ειδικά στην περίπτωση Άδειας Πλανοδίου εμπορίου πρέπει να επισυνάπτεται και αντίγραφο της αντίστοιχης Έγκρισης Δραστηριοποίησης από την εκάστοτε Περιφέρεια.

3. Του Βιβλιαρίου Υγείας (πιστοποιητικό υγείας), εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.

-Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση εγκρίσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Ανδρεάκη Γρηγόριο, τηλ.2521352426 ή στον κ. Τοπαλίδη Αναστάσιο, τηλ. 697 406 7473.

-Η προκήρυξη όπως και η αίτηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Δοξάτου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.doxato.gr.

 

                                                                         ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

                                             Η επιτροπή διενέργειας εμποροπανηγύρεως Αγοράς

 

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΣΤΗΝ-ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ-1

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: