Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Στην Εθνική Οδό Ξάνθης - Κομοτηνής συνελήφθη ένα (1) άτομο να μεταφέρει με Ι.Χ.Φ. αυτ/το 25.300 φαρμακευτικά σκευάσματα και 194 κιλά καπνού τα οποία κατασχέθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

                                                         47.000 ευρώ περίπου η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

-Συνελήφθη χθες (27-11-2021) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ξάνθης - Κομοτηνής, στο πλαίσιο συντονισμένης Αστυνομικής επιχείρησης των Αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής , ένας ημεδαπός που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση καπνού και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

-Η σύλληψη του δράστη επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης των παραπάνω Αστυνομικών στην οποία συνέδραμαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

-Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

194 κιλά καπνού και 3.350 φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, η αξία των οποίων υπολογίζεται περίπου 47.000 ευρώ.

21.950 παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία δεν υφίσταται τη χώρα μας σχετική άδεια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

-Κατασχέθηκε επίσης το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης.

-Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: