Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στον χείμαρρο Καλαμπακίου (Τσάϊ)…

 

-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στον χείμαρρο Καλαμπακίου (Τσάϊ) στην περιοχή (λιμνούλα) 700μ. περίπου δεξιά από την κεντρική γέφυρα  της Ε.Ο. Καλαμπακίου-Δράμας.
-Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου την 17.30΄ώρα σήμερα 10 Οκτωβρίου 2020 σε δύο περίπου ξεχωριστά σημεία, και καιγόταν χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση η οποία επικίνδυνα έθετε σε κίνδυνο τα δένδρα κυρίως τις λεύκες του χειμάρρου. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από περιπολούντες Αστυνομικούς του Α.Τ.Δοξάτου λόγω του πυκνού καπνού και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία
-Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας η οποία κατέφθασε στο σημείο  και με την συνδρομή σκαπτικού μηχανήματος του Δήμου Δοξάτου σε σύντομο χρονικό διάστημα έθεσε την φωτιά σε έλεγχο και την κατέσβεσε.
-Στον τόπο κατέφθασαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ.Μπερμπερίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου κ.Τσεκούρας Γεώργιος ο οποίος δήλωσε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας για την άμεση ανταπόκριση της, το πλήρωμα περιπολικού του Αστυν.Τμήματος Δοξάτου που έκανε περιπολία στην περιοχή και αντιλήφθηκε την φωτιά εγκαίρως, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Μπερμπερίδη και τον Δ.Υ. κ. Ζήση Μπενάζη για την συνδρομή τους στην κατάσβεσή της"
-Μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την σημερινή πυρκαγιά:






 


Δεν υπάρχουν σχόλια: