Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δώδεκα (12) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν προχθές (4-9-2020) στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας , τέσσερις (4) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν σ το εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες .
-Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους τρεις δράστες (2 αλλοδαπούς και 1 ημεδαπό), διότι εντόπισαν τους δύο από αυτούς, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή Αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος δράστης (αλλοδαπός) και μετέφερε εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
-Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής του Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα στάσης των Αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης συνελήφθη.
-Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ακινητοποιημένο, λόγω μηχανικής βλάβης, ένα Ι.Χ. λεωφορείο με οδηγό τον τέταρτο διακινητή (ημεδαπός), ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
-Κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα και χρηματικό ποσό.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: