Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Χάρισε ζωή με το θάνατό της σε τροχαίο,19χρονη από τη Δράμα!

Το μεγαλείο της ψυχής της απέδειξε 19χρονη από τη Δράμα. Το τροχαίο που της στέρησε τη ζωή. Η τελευταία της επιθυμία να δοθούν τα όργανά της.
-Δώρα ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους της από την Ελλάδα και την Ιταλία πρόσφερε μια 19χρονη φοιτήτρια από τη Δράμα που έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
-Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", η 19χρονη νοσηλευόταν και τη Δευτέρα το βράδυ διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.
-Το βράδυ της Τετάρτης οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι η κόρη τους είναι εγκεφαλικά νεκρή και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της υγείας τους θέτοντας τους ταυτόχρονα το αίτημα για δωρεά των οργάνων της άτυχης κοπέλας. Οι γονείς ήταν εξ αρχής ευαισθητοποιημένοι καθώς η μητέρα της κοπέλας εργάζονταν στο νοσοκομείο της Δράμας και γνώριζε τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων σώματος.
-Μετά τη συγκατάθεση των γονέων ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για τη μεταμόσχευση και την έγκαιρη μεταφορά των οργάνων.
-Μια ομάδα γιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έφθασε στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" και παρέλαβε την καρδιά, μια ιατρική μονάδα από το Μιλάνο της Ιταλίας παρέλαβε τους πνεύμονες, ενώ από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και το ΑΧΕΠΑ οι γιατροί που ήρθαν στην Καβάλα παρέλαβαν τα νεφρά και ήπαρ αντίστοιχα.
-Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Δημήτρη Παπαδόπουλου η διαδικασία μεταμόσχευσης των οργάνων της κοπέλας ξεκίνησε στις 01.30 το ξημερώματα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 07.00 το πρωί, χάρη στην άριστη οργάνωση των γιατρών και των ιατρικών μονάδων του νοσοκομείου Καβάλας.
Πηγή:http://news247.gr/ellada/eidiseis/xarise_zwh_me_to_thanato_ths_se_troxaio.1371728.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: