Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σούπερ Λίγκα: Λειψή πρεμιέρα και μπάχαλο χωρίς τέλος


Μπλόκαραν τους αντικαταστάτες τους Βόλος, Καβάλα και Ηρακλής
-Απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ώρα που η Σούπερ Λίγκα μοιάζει αποφασισμένη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ακόμα και με 13 ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μην αντικατασταθούν μέχρι να υποβιβαστούν οριστικά και την κέρδισαν, οπότε αυτόματα δύο παιχνίδια (της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού με τις ομάδες που πλέον έγιναν ξανά Α και Β) αναβάλλονται. Παράλληλα, ο Ηρακλής δικαιώθηκε στην προσφυγή του και θα εξεταστεί πάλι το θέμα της πλαστογραφίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μην αφήνοντας ουσιαστικά τον Αστέρα Τρίπολης να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
- Σούπερ Λίγκα δεν έχει αναβάλει ακόμα το τρίτο παιχνίδι, όμως θα πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο αν δεν το κάνει, καθώς πλέον τη θέση διεκδικούν τρεις ομάδες

Βόλος και Καβάλα μπλόκαραν την αντικατάστασή τους

-Κέρδισαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Έτσι, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν δικαιούται να χορηγήσει πιστοποιητικό στους επίδοξους αντικαταστάτες τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και το πρωτάθλημα ξεκινά με 14 ομάδες. Οι δύο ΠΑΕ έχουν υποβάλει αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ και μέχρι να εκδικαστεί αυτή, αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης. Όπως φαίνεται, η υπόθεση μπορεί να τραβήξει ακόμα και αρκετούς μήνες, οπότε δεν αποκλείεται η Σούπερ Λίγκα να τρέχει και να μη φτάνει για να χωρέσει τα εμβόλιμα ματς στο πρόγραμμα.
-Την απόφαση του Δικοικητικού Εφετείου σχολίασαν οι νομικοί των δύο ομάδων.
-Από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου ο κ. Θ.Χαρμάνης τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM: "Προσπάθησαν το όνειρό μας να το κάνουν εφιάλτη, αλλά δεν πειράζει. Θα ξαναγίνει γλυκό όνειρο. Εκτιμώ πως θα υπάρχει απόφαση και οι 16 ομάδες θα είναι γνωστές σε 20 μέρες. Το πιο σωστό είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Δεν θα χανόταν ο κόσμος αν η πρώτη αγωνιστική, εν όψει και της διακοπής λόγω της εθνικής, να αναβληθεί. Είναι πολύ εύκολο να λυθούν όλα τα προβλήματα. Θα βοηθήσουμε κι εμείς. Ούτε μνησίκακοι είμαστε, ούτε ανόητοι".
"Είναι μια απόφαση που αντιστρέφει το εις βάρος μας αρνητικό κλίμα και αποδεικνύει ότι υπάρχουν δικαστές, ταγοί της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όχι συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων", πρόσθεσε ο δικηγόρος της ίδιας ομάδας Μ.Μιτζικός.
"Είναι μια δικαίωση για μάς. Το δεύτερο μέρος της απόφασης δηλώνει άμεσα πως η απόφαση της ΕΕΑ πάσχει από πολλές μεριές. Η επιτροπή υποχρεούται να μας δώσει τον χρόνο να διορθώσουμε οτιδήποτε θεωρούσε παράνομο. Δεν γίνεται σε 5 μέρες να παραδώσει ΠΑΕ. Δεν είναι περίπτερο ο Ολυμπιακός Βόλου. Η υπόθεση εκδίκασης μπορεί να μπλοκάρει το πρωτάθλημα για πολύ καιρό. Η ΕΕΑ θα πρέπει να επανεξετάσει τον φάκελό μας και να μας δώσει χρόνο. Επειδή κάποια ΜΜΕ πρόκειται να τα μπερδέψουν, η ΕΠΟ δεν μπορεί να μας απειλήσει για την προσφυγή μας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Δεν προσφύγαμε για αποφάσεις αθλητικής δικαιοσύνης ακόμα και αν μας πλήγωσαν και αυτές. Προσφεύγαμε εναντίον κρατικής επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού. Εμείς φωνάζουμε για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου,  δεν πρόκειται να το παραβιάσουμε οι ίδιοι", συμπλήρωσε ο κ. Κακαβάς, νομικός εκπρόσωπος της βολιώτικης ομάδας.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της ΠΑΕ Καβάλα, Χρήστος Στάθης δήλωσε: "Είμαστε αισιόδοξοι ότι σε αυτή τη χώρα δεν έχουν καταργηθεί οι νόμοι και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί".

Δεκτή και η προσφυγή του Ηρακλή

-Μετά τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, και ο Ηρακλής δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε καταθέσει, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η επιτροπή έκανε δεκτό με ψήφους 2-1 το αίτημα του «γηραιού» για αναίρεση της απόφασης υποβιβασμού για πλαστογραφία και παραπέμπει πάλι στην Επιτροπή Εφέσεων την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Πλέον, είναι ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής (που εκτός του θέματος της πλαστογραφίας έχει υποβιβαστεί και από το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ), οπότε είναι απίθανο να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Τρίπολης, η ομάδα που επωφελήθηκε από την τιμωρία του Ηρακλή. Άρα, ουσιαστικά οι "σίγουρες" ομάδες της Λίγκας γίνονται 13 και εκτός των αγώνων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, προς αναβολή οδεύει και η αυριανή αναμέτρηση του Αστέρα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Αν ο Ηρακλής δεν δικαιωθεί για την πλαστογραφία, ο Αστέρας Τρίπολης μένει στην κατηγορία. Αν δικαιωθεί, αλλά χάσει την έφεση για την αδειοδότηση, υποβιβάζονται και οι δύο και την κενή θέση θα καταλάβει ομάδα της Β' Εθνικής, ενώ αν και οι δύο εφέσεις γίνουν αποδεκτές, τότε ο Ηρακλής θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα.
Ταυτόχρονο, ο Ηρακλής έδειξε στο δρόμο στις υπόλοιπες ομάδες που υποβιβάστηκαν για πλαστογραφία (Εθνικός, Ιωνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ασπρόπυρος, Παναιγιάλειος), ώστε να διεκδικήσουν την παραμονή τους στη Β' και στη Γ' Εθνική.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=304584

Δεν υπάρχουν σχόλια: