Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Τραγωδία σε ορειβατικό αγώνα στο Φαλακρό-Δράμας - Κεραυνός χτύπησε αθλητές, ένας νεκρός-Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, έπιασε κακοκαιρία και ο κεραυνός χτύπησε τρεις ορειβάτες ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε.

 

-Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο όρος Φαλακρό της Δράμας κατά τη διάρκεια ορειβατικού αγώνα καθώς κεραυνός χτύπησε τρεις ορειβάτες ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε.

 

-Συγκεκριμένα, χωρίς της αισθήσεις του βρέθηκε από την ΕΜΑΚ ένας  56χρονος άνδρας και ένας 55χρονος βρέθηκε βαριά τραυματισμένος. Σύμφωνα με το xronikadramas, o τραυματίας άνδρας είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν είχε καλή επικοινωνία.

-O τεχνικός διευθυντής της διοργάνωση του αγώνα, Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το πεδίο είναι πολύ δύσβατο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μετακινηθεί ελικόπτερο, ώστε να ανασυρθεί ο νεκρός που βρίσκεται εκεί».

-Οι δύο αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι 6 χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής.

-Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.

-Συναθλητές των δύο ανδρών είπαν ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί.

-Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του «Π.Τ.» ο ένας αθλητής  55 ετών από την Καβάλα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ο δεύτερος αθλητής 56 ετών από τη Θεσσαλονίκη είναι τραυματισμένος.

-Ο αγώνας ορεινής αντοχής των 35χλμ. Six Peaks είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή 21/08.

-Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ άσχημες με καταρρακτώδη βροχή, γεγονός που έκανε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία πήραν μέρος 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

https://www.protothema.gr/greece/article/1275882/drama-sunagermos-gia-treis-oreivates-sto-oros-falakro-tous-htupise-keraunos/

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: