Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αρχαιολογικός χώρος Τούμπας Καλαμπακίου ή Καλαμπάκι-τεπέ.


-Περίπου ένα (1) χιλιόμετρο Ανατολικά από το Καλαμπάκι του Δήμου Δοξάτου βρίσκεται η Τούμπα ή «Καλαμπάκι-τεπέ» όπου υπήρχε προϊστορικός οικισμός, και ένα μεγάλο τμήμα πλησίον της Τούμπας έχει χαρακτηρισθεί Αρχαιολογικός χώρος από την Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας.

-Ο χώρος αυτός για τους περισσότερους δημότες είναι άγνωστος διότι δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανασκαφή, και εκτός από την Τούμπα όλη η πέριξ περιοχή καλύπτεται από άγρια χόρτα, βάτα και καλαμιές.

-Φυσικά η εγκατάλειψη του χώρου από την Εφορία Αρχαιοτήτων είναι έκδηλη, αλλά είναι τελείως απαράδεκτη η εικόνα όταν διέρχεσαι από το σημείο και αντικρύζεις ένα σκουπιδότοπο και μπάζα.

-Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι αρμόδιος για την απαράδεκτη αυτή εικόνα η οποία συνεχίζει να γίνεται χειρότερη με αποτέλεσμα να αποτελεί πηγή μόλυνσης για το περιβάλλον, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον από τον Δήμο να τοποθετηθεί μία πινακίδα που να αναγράφει το αυτονόητο «Απαγορεύεται η ρίψη μπαζών και σκουπιδιών».

-Παραθέτουμε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την απαράδεκτη αυτή εικόνα και ευελπιστούμε να ασχοληθεί κάποιος αρμόδιος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: