Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

«Εικονική (;) πραγματικότητα Δήμου Δοξάτου» αναφέρει στο υπ΄αριθ. 68 Δελτίο Τύπου η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 68

Εικονική(;) πραγματικότητα Δήμου Δοξάτου 2

-Στις 24-5-2018, το απόγευμα, προσκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου σε συνεδρίαση με ένα από τα θέματα την ¨Εικονικότητα προϋπολογισμών & τεχνικών προγραμμάτων , προμηθειών, έργων & εργασιών-υπηρεσιών δημοτικής περιόδου 2011-2014 Δημαρχίας Αναστασίου Χατζηλαζάρου¨.

-Η συνεδρίαση διεξήχθη τελικά, γιατί υπήρξε απαρτία.

-Εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα, και πάλι, δεν υπήρξε για μία ακόμη φορά από την δημοτική αρχή. Αντίθετα, η παράταξή μας, ερχόμενη να καλύψει το κενό, κατέθεσε εισήγηση ως παρακάτω:

-Ο Δήμος μας παρουσιάζει, πράγματι, εικονική πραγματικότητα με την σημερινή Δημοτική Αρχή Δαλακάκη Δ.

-Ο Δήμος μας παρουσιάζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό του (ναι, σωστά διαβάζετε)  615,600 € και, κατά συνέπεια, θα έπρεπε να περικοπεί/αφαιρεθεί από δαπάνες το ανάλογο ποσό, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα.                

-Το περίφημο «πλεόνασμα» των 3.000.000,00€ εξανεμίστηκε, παρόλο που μας χαρίστηκαν/δωρίθηκαν 2,000.000,00€.

-Συνελήφθησαν, ναι συνελήφθησαν, από την επιθεώρηση εργασίας ¨μαύροι¨ παράνομα εργαζόμενοι στο Δήμο Δοξάτου, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στο Δήμο μας με Δήμαρχο το Δαλακάκη Δ. περίπου 25.000,00€.

-Δε συμμετέχουμε στο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να είμαστε πιθανότατα ο μοναδικός Δήμος που δεν θα έχει κανένα όφελος, παρόλο που διέρχεται ο ΤΑΡ από τα εδάφη μας.

-Η καθαριότητα και τα απορριμματοφόρα του Δήμου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

-Στο οδικό δίκτυο είμαστε πρωταθλητές της λακκούβας.

-Στο πράσινο και στα χόρτα, αν υπήρχε βραβείο κακογουστιάς και μη κοπής, θα το λαμβάναμε τρία συνεχή χρόνια.

-Ο βιολογικός καθαρισμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Δήμου.

-Δικαστικές αποφάσεις πληρωμής αλλά και κατασχέσεις κατακλύζουν το Δήμο μας.

-Δεν μας παρέχονται στοιχεία, για να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, σύμφωνα με το νόμο.

-Επειδή τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή του Δαλακάκη Δ., πέραν της απίστευτης εμμονής του με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προσπαθεί πιθανότατα να δημιουργήσει κλίμα ψευδαισθήσεων.

-Γιατί, ενώ διαλαλεί ότι έχει στοιχεία, δεν προχωρά στις ενέργειες που οφείλει;

-Ζητάμε λοιπόν από τον Δήμαρχο Δοξάτου να προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη και στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

-Επιτέλους θα πρέπει να συναισθανθεί το μέγεθος της ευθύνης του, το μέγεθος της θέσης του Δημάρχου και του Δήμου Δοξάτου.

-Μετά από συζήτηση που διήρκησε περίπου 2, 5 ώρες, εκ των οποίων την 1,5 ώρα αγόρευε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φασιστικά, και ενώ αναγνώσαμε και καταθέσαμε την πρόταση μας, έληξε το θέμα και πήγε στο επόμενο. Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως και άλλη μία φορά φασιστικά φερόμενος μάς απέβαλε από τη συνεδρίαση. Ο φασιστικά φερόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ. αντέδρασε έτσι, γιατί η απόφαση θα ήταν εις βάρος της παράταξής του και του Δημάρχου του. Αιδώς.



             Για την

 Ανοιχτή Παρέμβαση

  Ο επικεφαλής

 Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: