Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Συνελήφθησαν στη Ε.Ο. Ορμενίου-Αρδανίου πέντε (5) μέλη συμμορίας, τα οποία με Ι.Χ.Ε. αυτ/τα προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.


-Συνελήφθησαν χθες (11-6-2018) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (πλησίον οικισμού Μάνδρας), μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε μέλη συμμορίας, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

-Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 39, 33, 31, 30 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

-Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους δράστες να επιβιβάζουν έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οδηγούσαν ο 30χρονος και ο 31χρονος, ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα, με τους άλλους τρεις δράστες να επιβαίνουν σε έτερο όχημα και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

-Από την κατοχή των δραστών και τις οικίες τους κατασχέθηκαν, τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 5.770 ευρώ, 150 δολάρια Η.Π.Α. και κινητά τηλέφωνα.

-Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: