Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σεμινάριο μελισσοκομίας από το «Δήμητρα» Δράμας από 12 έως 14 Ιουνίου 2018.

Σκοπός του προγράμματος η βελτίωση της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας.

-Σεμινάριο πάνω στον μελισσοκομικό εξοπλισμό και την συντήρησή του, τους μελισσοκομικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς και τις δυνατότητες τυποποίησης, εμπορίας, προώθησης και σήμανσης των προϊόντων της μέλισσας διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας από τις 12 ως τις 14 Ιουνίου 2018.

-Η τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση των μελισσοκόμων γίνεται στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τίτλο «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το έτος 2018. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας στη χώρα μας.

-Την ευκαιρία για περεταίρω εκπαίδευση θα έχουν 30 μελισσοκόμοι, κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, των οποίων η επιλογή θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, κατόπιν υποβολής αίτησής τους προς το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ», η οποία θα γίνει μαζί με την προσκόμιση θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή φωτοαντίγραφου αυτού.

-Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί, από τις 12 Ιουνίου ως τις 14 Ιουνίου 2018 (έναρξη 16.00 μ.μ., λήξη 21.00 μ.μ), στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων-προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕ.Γ.Ε.), στο 5ο χλμ. Δράμας – Θεσσαλονίκης. Εισηγητής της εκπαίδευσης  είναι ο κ. Κανέλης Δημήτριος, γεωπόνος M.Sc.

-Να σημειωθεί ότι μελισσοκόμοι μη κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δύναται να παραστούν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από υποψηφίους κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας κ. Άνθιμο Αναστασιάδη, στο τηλ. 25210-58175.
Πηγή:http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/ktinotrofikes-farmes/arthro/167237/seminario-melissokomias-apo-to-dimitra-dramas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: