Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Υποβολή αιτήσεων για τα νέα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έως τις 11 Ιουνίου.


-Τη Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2018. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ της της χώρας, μέχρι και την Δευτέρα  11 Ιουνίου.Αποκλειστικά για το νέο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται για πρώτη χρονιά φέτος, η υποβολή αιτήσεων γίνεται απ’ ευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Για το 2018 υλοποιούνται επτά προγράμματα:

-Κοινωνικός τουρισμός 6ήμερων διακοπών. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

-Ιαματικός τουρισμός για συνταξιούχους, με 6ήμερες διακοπές και 5 απλές λούσεις. Διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 18/6/2018 έως 10-5-2019.

-Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών. Θα φιλοξενηθούν μέχρι και 16 ημέρες. Διάρκεια ισχύος από 16-6-2018  έως 9-9-2018.

-Τετραήμερες εκδρομές, με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

-Δωρεάν βιβλία. Ειδικά για τα παιδιά το επιδοτούμενο ποσό αυξάνεται κατά 50% από πέρσι και φτάνει φέτος στα 30 ευρώ ανά παιδί. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

-Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου για πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Διάρκεια ισχύος από 18/6/2018 έως 10/5/2019.

-Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Πιο αναλυτικά:

1. Για το πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού ο αριθμός ανέρχεται στα εξήντα χιλιάδες (60.000) άτομα, εκ των οποίων:

α) πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) άτομα, μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με τον ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα

β) τέσσερις χιλιάδες (4.000) συνταξιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν, παράλληλα με τις έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), μέχρι και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων τις χώρας στο πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού

γ) χίλια (1.000) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) στο επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

2. Για το επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα ο αριθμός ανέρχεται στα δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) άτομα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδρομές, διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών (3 διανυκτερεύσεις), εντός τις χώρας, με συμβεβλημένα με το ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία.

3. Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων ο αριθμός ανέρχεται στα εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) άτομα, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία τις επιλογής τις, από συμβεβλημένα με το ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

4. Για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες ο αριθμός ανέρχεται σε χίλιες διακόσιες πενήντα (1.250) πολύτεκνες μητέρες.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2018 έχουν:

α. οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Β. οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τις εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τις όρους τις ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής τις αίτησης,

γ. τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων,

δ. οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν:

-Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ),

-οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και

-οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ με την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν της προβλεπόμενες εισφορές.

Δικαίωμα συμμετοχής στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχουν:

α. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που έχουν εξοφλήσει της ασφαλιστικές της εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν της όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής και

β. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας από τον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες έχουν:

-Οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι μητέρες πρέπει, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, να έχουν τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή να είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης. Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος καθορίζεται με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ.

-Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού τουρισμού έτους 2018, δεν δικαιούνται, κατά τη χρονική διάρκεια του προγράμματος, να κάνουν χρήση και της παροχής του εκδρομικού τουρισμού και αντίστροφα. Οι δικαιούχοι που θα κάνουν χρήση της παροχής του προγράμματος κοινωνικού ή ιαματικού ή εκδρομικού τουρισμού έτους 2018, έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν χρήση των παροχών των υπολοίπων προγραμμάτων του ΛΑΕ.
Πηγή:https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/elliniki-epikairotita/ypovoli-aitiseon-gia-ta-nea-programmata-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια: