Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Κατεπείγουσα εντολή για ελέγχους σε πατάτες Νευροκοπίου.


-Κατεπείγουσα εντολή για ελέγχους για ελληνοποιήσεις στις πατάτες Νευροκοπίου Δράμας έχει δοθεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.
-Το θέμα αυτό επανήλθε, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος επανήλθε ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για τους πατατοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν χάσει μεγάλο μέρος της παραγωγής τους, εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά η χρηματοδότηση ήταν πενιχρή, παρά τις υποσχέσεις για τα de minimis, από πλευράς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Ο κ.Κυριαζίδης σημείωσε πως υπάρχει πρόβλημα με ασθένειες της πατάτας και σε ό, τι αφορά στις καταστροφές, που υπέστησαν κτηνοτρόφοι, μόλις 10 αποζημιώθηκαν από τους 260 και τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις ελληνοποιήσεις. Ο κ.Κόκκαλης τόνισε πως οι παραγωγοί ήταν επιφυλακτικοί ως προς τις νέες ανθεκτικές ποικιλίες. Σημείωσε πως έχει δοθεί κατεπείγουσα εντολή για τις ελληνοποιήσεις στις πατάτες.

-Επιπλέον, πως υπάρχει έγγραφο για αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με το οποίο προτείνεται να υπάρξει ασφαλιστικός κίνδυνος για τους μύκητες στην πατάτα.  Εξάλλου απαντώντας σ΄άλλη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου  του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως θα υπάρξει μέριμνα για το πολλαπλασιαστικό υλικό, για τη δημιουργία νέων ποικιλιών στο πλαίσιο του ανταποδοτικού τέλους.

Άννα Στεργίου- 15.03.2018, 12:01
Πηγή:http://www.ypaithros.gr/katepeigousa-entoli-gia-eleghous-se-patates-neurokopiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: