Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ανομβρία και ζήτηση για ζωοτροφές έφεραν το καλαμπόκι στα 21 λεπτά.


-Κάτι δείχνει να κινείται στην εγχώρια αγορά του καλαµποκιού τις τελευταίες εβδοµάδες, λόγω κυρίως των πολλών βροχοπτώσεων που σηµειώνονται, των αρκετά χαµηλών θερµοκρασιών που επικρατούν, αλλά και των χιονοπτώσεων στα ορεινά, που αναγκάζουν τους κτηνοτρόφους να κρατούν τα ζώα περισσότερες ηµέρες σταυλισµένα και να τα ταΐζουν εντός της µονάδας.



-Αυτό αναφέρει µεταξύ άλλων µιλώντας στην Agrenda ο Ηλίας Γιώτης, εκ των σοβαρότερων «παιχτών» στο εµπόριο του καλαµποκιού της βορειοδυτικής Ελλάδας µε έδρα λίγο έξω από την πόλη της Πρέβεζας, όπου όµως οι τιµές παραγωγού δεν ξεπερνούν τα 16-18 λεπτά το κιλό.

-Πιο υψηλές, την ίδια ώρα, καταγράφονται οι τιµές του παραγωγού στην Πελοπόννησο. Στο νοµό Ηλείας για παράδειγµα, όπου παράγεται αρκετό καλαµπόκι, τα αποθέµατα έχουν σχεδόν µηδενιστεί, σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda. Ο δε αγρότης, αν θελήσει να ξεστοκάρει, µπορεί να εξασφαλίσει στην χονδρική για το καλαµπόκι του τιµές από 21 λεπτά το κιλό και άνω.

-Κινητικότητα καταγράφεται και στη βόρεια Ελλάδα, καθώς οι παραγωγοί αναγκάζονται να πουλήσουν τυχόν αποθέµατα που έχουν στην αποθήκη, για να εξασφαλίσουν ρευστότητα ενόψει της σποράς.

Μπίκας Αλέξανδρος|  15/02/2018 - 02:56 μμ
Πηγή: http://www.agronews.gr/agora/eboreumata/arthro/164546/anomvria-kai-zitisi-gia-zootrofes-eferan-to-kalaboki-sta-21-lepta-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: