Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μαζί με το σκληρό σιτάρι την Τρίτη 14-2-2018 πληρωμή των συνδεδεμένων στους παραγωγούς.


-Από το μεσημέρι της Τρίτης και το αργότερο ως την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή των 5 συνδεδεμένων ενισχύσεων οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, σπαραγγιών και καρπών με κέλυφος, που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή.

-Εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί και η σχετική απόφαση με το ύψος της συνδεδεμένης για το σκληρό σιτάρι, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες εκτιμάται ότι θα προσεγγίζει τα 8 ευρώ το στρέμμα, προκειμένου τελικά να συμπεριληφθεί στην πίστωση των 5 παραπάνω συνδεδεμένων ενισχύσεων.  

-Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2017 στα όσπρια, τα κτηνοτροφικά  και σανοδοτικά ψυχανθή (μηδική) και τους καρπούς με κέλυφος ορίστηκαν στο μισό της ενδεικτικής, σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Η μεγάλη διαφορά από το ύψος της ενδεικτικής τιμής οφείλεται στο γεγονός ότι η επιλέξιμη έκταση ξεπερνά την έκταση αναφοράς, με την πολιτική ηγεσία να οδηγείται στην απόφαση να υπολογιστεί η συνδεδεμένη από τη διαίρεση του ετήσιου μπάτζετ προς την επιλέξιμη έκταση.

-Αντίθετα, σύμφωνα με τις αποφάσεις, αύξηση παρουσιάζει η συνδεδεμένη ενίσχυση στα σπαράγγια που ορίστηκε στα 60,2 ευρώ το στρέμμα.

-Ειδικότερα, ο καθορισμός του ύψους ενίσχυσης, ανά καλλιέργεια, έχει ως εξής:

- καλλιέργεια οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση, συνδεδεμένη ενίσχυση  ύψους 16,366 ευρώ το στρέμμα,

- καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους 8,722 ευρώ το στρέμμα,

- καλλιέργεια πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, συνδεδεμένη ενίσχυση  ύψους 15,407 ευρώ το στρέμμα,

- καλλιέργεια σπαραγγιών, συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους 60,2 ευρώ το στρέμμα,

- καλλιέργεια καρπών με κέλυφος, συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους 12,574 ευρώ το στρέμμα.

Δούσκα Ελένη|  12/02/2018 - 10:33 πμ

Πηγή: http://www.agronews.gr/business/olokliromenes-parousiaseis/arthro/164443/mazi-me-to-skliro-sitari-pliromi-ton-sundedemenon-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: